неделя, 5 май 2024 г.

Гришо трагичен и в Рим

Григор Димитров отпадна в първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Рим. Българинът загуби с 4:6, 6:7(2) от квалификанта Алехандро Давидович Фокина. Това е второто ранно отпадане за първата ни ракета за седмица, след като приключи на старта и в Мадрид.

В откриващия сет Димитров имаше проблеми със сервиса, като вкара едва 45% от първия си начален удар. Сетът започна с размяна на бързи сервис геймове. Давидович Фокина използва първата възможност за пробив в мача в седмия гейм и взе преднина. Димитров стигна до шанс за мигновен отговор, но не го оползотвори. Впоследствие испанецът завърши успешно сета. Броят на двойните грешки рязко набъбна през втората част, като при 3:2 в полза на Димитров Давидович Фокина допусна нова такава за 15-30. Последва бекхенд в аут и българинът получи нови две възможности да поведе с брейк. Още първата бе реализирана – 4:2. В края на сета двойните грешки в мача вече бяха 6-6, като и двамата сякаш не можеха да намерят най-добрия си ритъм, което водеше до много неточности в разиграванията. Димитров стигна до сетбол още на сервис на съперника си при 5:4 след слайс в мрежата на съперника, но не успя да го материализира. В едно от разиграванията испанецът се подхлъзна при приземяване след изпълнение на воле и нарани ръката си, което доведе до медицински таймаут. Стигна се до тайбрек, в който и двамата започнаха с по една двойна грешка. Следващият минипробив дойде при 2-2, когато испанецът пласира дълбок удар и Димитров изпрати топката в мрежата от форхенд. Първата ни ракета не взе точка до края.

Българинът със сигурност ще отстъпи поне две позиции от 17-ото място, което заема в момента, защото загуби 90 точки от 1/4-финала, който игра в Рим миналата година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html