неделя, 5 май 2024 г.

Борисов към ГЕРБ: Бъдете конструктивни въпреки машинациите

„Кои са ни грубите грешки? Справянето с миграционната криза? Не допуснахме страната да бъде залята от нелегални мигранти и българите да видят какво е и да пострадат така, както цяла Европа. Не допуснахме да пострадат финансовите институции при финансовата криза в Гърция. Не допуснахме и тоталния локдаун, както при нашите съседи, така и в цяла Европа, какъвто имаше“, каза пред събранието на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Преценихме да се движим по ръба на риска, за да запазим психическото здраве, за да оставим икономиката и да финишираме управлението с излишък в бюджета. Важни неща, които направихме да ни мразят“, каза Борисов. Добави и трудността на решенията по време на COVID кризата, когато болните са били по 4000 на ден.

„Ами влизането в Европейския банков съюз, чакалнята на Еврозоната. Към края на месеца сме готови, преговорите вървят да минем на евро. Ще бъде груба грешка, ако следващото правителство направи така и остави само Хърватия да продължи в преговорите. Коя държава с прието евро е по-зле?“, добави лидерът на партията.

„Виждате какво става с тази комисия, все едно е арбитражен съд с бизнесмени. Гьобелсова пропаганда – 4-5 медии пускат една лъжа, ретранслират, ходи после се оправдавай“, така Борисов коментира работата на комисията по ревизия на управлението на страната през последните 10 години в парламента.
Той постави като приоритет премахването на гишетата като акцент в предизборната програма на ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори.

„Бъдете обрани, нека бъдем конструктивни, каквито и машинации да правят. Ние до последния ден работихме, те до последния ден се показваха в парламента. Пак ли ще се държат така“, каза Бойко Борисов. Той призова за пълна мобилизация, добронамерено, но твърдо, за да „може да отстоим евроатлантическите си позиции“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html