неделя, 5 май 2024 г.

Какво подсказва драмата със „свидетеля“ Илчовски

Светослав Илчовски, сн. Дарик

Обвинения в рекет, познанства с премиера и сделки за милиони се завъртяха в инфарктно заседание на Комисията за проверка на управлението на ГЕРБ вчера. Освен бизнесмена Светослав Илчовски изслушан беше и предприемачът Иван Ангелов, когото Илчовски по-рано описа като ковчежник на властта.

„Не мисля, че някой разбра и не мисля, че г-н Илчовски знае. Той подхвърли някакво име, впоследствие се оказа, че въпросната жена е набедена. Така не се подхвърлят имена. Нека извади документи, нека покаже фиктивните обороти, за които говори, нека си разчистват сметките с Иван Ангелов. Очевидно има драма между тях, нека си я решават”, заяви пред Нова телевизия Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Според политолога доц. Мария Пиргова за момента се виждат само обвинения, но те били необходими. „Ние сме поразени на нивото, на което се правят, поразени сме на нивото на нашите бизнесмени. Но все пак отнякъде трябва да се започне, за да се види какво е отдолу в нашето общество и какви са връзките на бизнеса с политиците”, добави тя.

Политоложката е на мнение, че това се случва, защото в страната няма съдебна система и „прокуратурата бездейства”.

„Не е вярно, че прокуратурата не се е намесила при сигналите. При предишен такъв на г-н Илчовски за няколко месеца беше задържан действащ депутат, зам.-председател на земеделска комисия. Така че категорично невярно е, че когато има сигнал, никой не се намесва”, отвърна ѝ Харизанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html