неделя, 5 май 2024 г.

„Виляреал“ и „Юнайтед“ ще играят на финал в Лига Европа (видео)

„Виляреал“ отстрани „Арсенал“ и се класира за финала в Лига Европа. Двата отбора завършиха 0:0 в реванша, като испанският отбор продължава напред след успеха с 2:1 в първия мач. Така тимът на Унай Емери осуети възможността всички финалисти в Шампионската лига и Лига Европа да са от Англия.
Във финала на 26 май „Виляреал“ ще срещне „Манчестър Юнайтед“. „Червените дяволи“ загубиха с 2:3 от „Рома“, но продължават напред с общ резултат 8:5.
След слабо първо полувреме „топчиите“ натиснаха през втората част.

Тимът на Микел Артета беше близо до отбелязване на важния гол, но липсваше точност в завършващата фаза. Два пъти удари на Пиер-Емерик Обамеянг се отбиха в гредите. Емери за пети път ще изведе свой отбор на финал в Лига Европа. От 2014 до 2016 г. той спечели турнира три пъти поред. Тогава е начело на „Севиля“. През 2019 г. неговият „Арсенал“ загуби от „Челси“ (1:4) на финала. Унай пое „Виляреал“ през юли 2020 г.

В Рим пък Единсон Кавани отново беше във вихъра си. Уругвайският нападател вкара два гола във вратата на „Рома“ в мач, обезсмислен като интрига след победата с 6:2 за „Юнайтед“ на „Олд трафорд“. Все пак италианският отбор стигна до успеха в реванша след попадения на Един Джеко, Брайън Кристанте и автогол на Алекс Телеш.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html