неделя, 5 май 2024 г.

„Левски“ вкара след шест часа, Боби Цонев се завърна

„Левски“ записа първата си победа над „Царско село“ този сезон. „Сините“ спечелиха с 2:0. При това като гости. Двата отбора ще запазят и местата си в класирането. “Царско село“ е на осмото, но вече на шест точки след “Черно море“. Тимът от „Герена“ е девети на девет точки от заветната седма позиция.

„Левски“ поведе още в деветата минута, като по този начин сложи край на голова суша, продължила малко повече от шест часа. Автор на попадението беше 17-годишният Марин Петков, който се разписа за първи път в елита. Домакините се опитаха да отговорят на предизвикателството и имаха две добри възможности, но Костадинов и Балтанов пропуснаха. Контраатаките на “Левски“ също вещаеха опасност и при една от тях Мартин Петров изпусна чудесен шанс да удвои аванса на сините.

През втората част „Царско село“ натисна и създаде няколко ситуации пред Микулич, но без резултат. Атаките на сините също бяха опасни и при една от тях в заключителните минути след грешка на вратаря Пласид влезлият като резерва Борислав Цонев ознаменува завръщането си в игра след седем месечна контузия с попадение, с което оформи крайният резултат.

„Имаше моменти, от които съм доволен, както и такива, от които не бях. По-важното е, че това са млади футболисти от нашата школа и се пребориха, за да извоюват победата. Боби Цонев е важен играч за нас. Той е добър футболист, опитен и може да ни помогне много. За мен все още е далеч от терена, нужно му е време да се възстанови. Тази операция му е трета и трябва да се внимава с него. Сега ще дойдат проблемите, защото реално излязоха четири човека, които в този сгъстен цикъл можеха да помогнат, но каквото е – такова. Има пет мача, които трябва да изиграем до края на първенството и се надявам всички да са здрави. Важното е какво ще се случи след 20 дни с клуба. Положението е много сериозно и лицензът е застрашен много сериозно. Надявам се хората, които управляват, да измислят някакъв начин за справяне. Това е една мъка за всички, както за феновете, така и за футболистите. Мога да кажа само адмирации за тях и добри думи за условията, в които играят. Опитват се да дават максимума, но е доста трудно”, заяви треньорът на „Левски“ Живко Миланов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html