четвъртък, 2 май 2024 г.

„Челси“ отстреля „Реал“ (М)

„Челси“ спечели с 2:0 домакинството си на „Реал“ (М) и с общ резултат 3:1 се класира за финала в Шампионската лига. На „Стамфорд Бридж“ лондончани удариха две греди и изпуснаха куп положения, но все пак вкараха достатъчно, за да стигнат до последния мач от надпреварата, където ще срещнат друг английски тим – „Манчестър Сити“.

Тимо Вернер вкара първия гол в 28-ата минута, довкарвайки с глава на празна врата удар на Кай Хаверц, който срещна напречната греда. Двамата германци стартираха в атаката на „Челси“, тормозиха сериозно „Реал“, а след почивката това правиха и резервата Кристиан Пулишич, и Мейсън Маунт, и Нголо Канте.

Домакините налитаха за втори гол, с който да решат нещата. И единствен отговорник да не го постигнат е техният бивш кадър Тибо Куртоа, който сега пази вратата на „Реал“.

Белгиецът спаси три пъти страхотни положения, особено ударите на Хаверц и Канте с краката си, останали сами срещу него. Най-после в 85-ата минута Маунт вкара след брилянтен пас на Пулишич. 2:0, край на интригата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html