неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА наказа „Арда“ с гол в края

ЦСКА спечели с 1:0 срещу „Арда“ в първия кръг от плейофите в efbet Лига. Двубоят на стадион „Българска армия“ ще остане в историята на българския футбол с това, че за пръв път в официална среща беше използвана системата ВАР. „Червените“ започнаха по-добре и изпуснаха няколко положения. Най-чистото от тях беше в 22-ата минута, когато Тиаго центрира към Кайседо, който стреля над вратата. В 38-ата минута Варела шутира покрай страничната греда.

През втората част в игра за ЦСКА се появи Греъм Кери. С първото си отиграване той падна в наказателното поле, но съдийски сигнал не последва, а ВАР също замълча. В 60-ата минута Любослав Пенев извърши тройна смяна, вкарвайки в игра Бисмарк Чарлс, Брадли Мазику и Джером Синклер. Веднага след това Чарлс беше изведен сам срещу вратаря на гостите, но Караджов спаси. В 66-ата минута Вион отправи топовен шут към противниковата врата, но Караджов отново спаси. При последвалата контраатака Мартинов стреля отблизо, но Густаво Бусато изби.

В 74-ата минута Мазику беше препънат в наказателното поле и отново беше използван ВАР. Съдиите обаче също прецениха, че няма основание да бъде отсъдена дузпа. ЦСКА продължи да натиска и стигна до гол в 88-ата минута. Тогава Юрген Матей засече с глава страхотно центриране на Амос Юга отдясно и откри резултата.

Следващият мач от програмата на „червените“ е в петък (7 май), когато тимът гостува на ЦСКА 1948. Мачът обаче е под въпрос заради многото заразени с коронавирус в тима на съперника. БФС вече отложи двубоя на столичния тим срещу „Локомотив“ (Пд), който трябваше да се играе днес.

„Имаше брак в играта ни, ниска концентрация. Нещата се коригираха през втората част. Заслужена победа. Да не мешаме капите. Направихме необходимите корекции, анализ на първото полувреме и нищо повече. Така виждам нещата и така постъпвам. Познаваме се и съвсем нормално е това да знам как ще подходи колегата, да предвидим ходовете на противника. Искам да благодаря и феновете на Арда, които ме поздравиха. Така трябва, коректно беше“, заяви треньорът на „червените“ Любо Пенев след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html