петък, 3 май 2024 г.

Марк Селби завоюва четвърта световна титла в снукъра (видео)

Марк Селби завоюва четвърта световна титла по снукър в „Крусибъл“. Той победи с 18:15 фрейма Шон Мърфи на финала в Шефийлд.

Само шест са играчите в историята успявали да спечелят световната титла повече от веднъж. За пореден път Мърфи показа класа в поведението си и направи впечатляваща реч след мача. „Надявах се да имам възможността да говоря първи, защото след класната реч на Шон ще ми бъде трудно. Той е голям играч“, отбеляза Селби.

Веселяка от Лестър получи най-ценната титла в джентълменския спорт от Бари Хърн, който се оттегля от поста председател на World Snooker, но остава завинаги човека, извел снукъра до най-високата международна сцена. Селби заслужи и чек за 500 000 паунда, както и прозвището четирикратен световен шампион – само Стивън Хендри, Стив Дейвис, Рони О’Съливан и Джон Хигинс са покорявали „Крусибъл“ толкова пъти.

Мърфи не можа да подобри рекорда за най-голяма пауза между две спечелени световни титли, след като през 2005-а я заслужи за първи път. Върховото постижение в това отношение остава дело на Марк Уилямс (2003-2018), но Магьосника заслужава единствено аплодисменти за цялостното си представяне, макар за трети път да загуби на финал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html