неделя, 5 май 2024 г.

ГЕРБ: ДБ забиват най-дълбоко меча си в правовата държава

ГЕРБ разби куп лъжи на ДБ на извънредна пресконференция, втора за днес. „Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде разкривана“, заяви Георг Георгиев.

Георг Георгиев, снимка Интернет

Той показа разпечатка от Сметната палата, с която опроверга Ивайло Мирчев от „Демократична България“, че лицето Иван Тодоров не бил спонсор на ДБ.

„100 000 евро са инвестирали в кампания. Инвестиции в биткойни и дарения във въображаема валута“, разкри той.

Георгиев попита защо колегите им от целия политически спектър не говорят по важните международни теми като Русия и санкциите, които тя наложи на председателя на ЕП Давид Сасоли.

„Къде са колегите от „Демократична България“, които носеха на пиките си европейските доклади, в които се говори за върховенство на закона, днес, когато искат да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ“, добави представителят на ГЕРБ. Така според него ДБ забивали най-дълбоко меча си в правовата държава.

„Това, което наблюдаваме в момента като процеси, рязко се различава от това, което се виждали от тях като политики в годините назад. Както и колегата Станислав Трифонов, който страхливо замълча, когато трябваше да управлява“, негодува Георг Георгиев.

Тома Биков, снимка Интернет

„Тези партии мълчат, защото са взели решение. И „Демократична България“, и БСП, и Слави Трифонов, и Мая Манолова мълчат по още една тема – Изборния кодекс, който е много срамен. Днес президентът е издал указ, че свиква нови консултации с партиите на 5 май по избор на нова ЦИК“, добави Тома Биков. Според него най-вероятно те са имали информация за тези консултации, затова и мълчат. „Те имат комуникация с него, ние нямаме“, заяви Биков.

„Ние не знаем какви са критериите за назначаване на ЦИК, не знаем под каква форма ще се проведат тези консултации. И всичко това два месеца преди изборите. Ако ние бяхме направили това преди изборите, щяхте да ни унищожите“, каза още той.

„В момента имаме нарисувана една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде направено и приложено така, че да спечелят определени политически сили около кръга Румен Радев“, категоричен е Биков. Според него политическата криза ще се превърне в конституционна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html