неделя, 5 май 2024 г.

Служебно правителство до пълната победа на Радев

Тодор ТОКИН

Връщане на третия мандат – разпускане на 45-ото НС – служебно правителство – избори с машинно гласуване – касиране, служебно правителство – избори с машинно гласуване – отново служебно правителство – президентски избори – победа на Радев – избори – послушен парламент – промяна на Конституцията – президентска република.

Това е сценарият на президента Румен Радев и хората около него от т.нар. експертен съвет. Те работят от години за него, но сега им дойде моментът.

С приетите скоростни поправки в Изборния кодекс и още по-скоростното им публикуване в „Държавен вестник“ 45-ият парламент се превърна в гумен печат на „Дондуков“ 2. Така 31 години след „45 години стигат“ се докарахме до „45 парламента стигат“.

Тогавашният лидер на ДСП Лютви Местан обяви, че в страната се е готвел държавен преврат, след като Мая Манолова пусна фалшивата новина за печатницата в Костинброд. Снимка Интернет

Под носа ни стана поредният майски преврат в България – след тези от 1881 г., 1934 и 2013 г. с Костинбродската афера. Любопитното е, че главните действащи лица от превратите през 2013 и 2021 г. са едни и същи – Мая Манолова и ДПС. Както и главните превратаджии през 1923, 1934 и 1944 г. са едни и същи – Кимон Георгиев и Дамян Велчев.

Сега властта премина от парламента в ръцете на президента.

Под носа ни „Борисовата“ държава, както я нарича един от лидерите на ДБ, се подменя с „Радевата“ държава – еднолична власт на президента, послушен парламент, безлични партии и политици, строени под вдигнатия юмрук на „обединителя“ на нацията.

И какво от това, че в цяла Европа, а не само в ЕС машинно гласуване няма? А където имаше, например в Германия, Холандия и Ирландия, го махнаха. Нали машинно гласуване има в Индия и Бутан, във Филипините, в Бразилия и във Венецуела? Най-важната фирма за машини за гласуване „Смартматик“ е венецуелска. Миналата година от фирмата обвиниха венецуелските власти, че с машините за гласуване са фалшифицирали 1,5 милиона гласа при избора на Николас Мадуро за президент. Ефектът „Мадуро“ ли се очаква и у нас?

Машините за гласуване „Смартматик“ са венецуелске. Миналата година от фирмата обвиниха венецуелските власти, че с машините за гласуване са фалшифицирали 1,5 милиона гласа при избора на Николас Мадуро за президент. Снимка Интернет

Ами сигурно това е едното очакване. Шопът е казал „Що е машина, оно че се строши“. Казал Радев, че иска машинно гласуване, повтаря го вече пет години – заповядайте, г-н президент! И депутатите от 20-дневното НС му го поднесоха без значение, че са народни представители на държава, член на ЕС, а купуваме и гласуваме само на машини, които се произвеждат във Венецуела на Мадуро. Очевидно тези депутати еднодневки нямат никаква представа как се организират изборите в чужбина и какво коства това.

На 4 април само 24 % от хората гласуваха с машини. Това означава, че хората не вярват на този вид гласуване. И по този случай го правят задължително. Диктатура на малцинството над мнозинството – сещате ли се чий бе този лозунг?

А ако стане фал с машините, кой ще отговаря? Няма отговор на този въпрос в приетите от еднодневните депутати поправки. Замисълът е очевиден. Една машина да бъде извадена от строя – и изборите ще бъдат касирани.

Трошене на станове, гравюра от 1812 г. Илюстрация Уикипедия

Не е изключено и да се появят последователи на лудитите в Англия отпреди 2 века. Да припомним – това е движение – протест срещу широките механизирани станове, които могат да бъдат управлявани от евтина, относително неквалифицирана работна ръка, което води до загуба на работни места за множество квалифицирани текстилни работници, които ползват ръчен труд. Фабрики и оборудване са изгаряни от тъкачите и за кратко време лудитите са толкова силни, че дори водят сражения с британската армия. Много текстилни фабрики за вълна и памук са унищожени, преди британското правителство да потуши метежа. Движението е наречено на генерал Нед Лъд или на крал Лъд – митична фигура, за която се е смятало, че живее в Шеруудската гора като Робин Худ.

Тези български лудити ще „протестират“ срещу отнетото им право да гласуват с хартиени бюлетини, ще строшат 5-6 машини, ще се образува предварително следствие срещу тях, ако някой бъде хванат, разбира се. Целта им ще бъде изпълнена – касиране на изборите и продължаване срока на служебното президентско правителство.

Ще има и още едно – до президентските избори през есента. То ще ги организира както трябва – с назначена от президента нова ЦИК. Защото и това право му дадоха еднодневките.

„Не знам дали ще се правят избори, за да има резултат, или ще се правят избори, за да има хаос”, каза говорителят на досегашната ЦИК проф. Димитър Димитров.

Второто, професоре, второто. Девизът сега е един – служебно правителство до пълната победа на здравите сили над здравия разум.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html