неделя, 5 май 2024 г.

Клоп: Ван Дайк не трябва да играе на европейското

Старши треньорът на „Ливърпул“ Юрген Клоп говори за възможното участие на защитника Върджил ван Дайк на европейското първенство. „Върджил има травма на коляното. Не искам да го задържам, но не трябва да играе на европейското първенство. За да играеш в такъв турнир на високо ниво, трябва да бъдеш подготвен за това. Става дума за седмици тренировки. Не може да пропуснете 10-11 месеца, а след това да тренирате една седмица и да играете. Това е невъзможно“, коментира Клоп.
„Никой не го задържа, но не трябва да се форсират нещата. Все още не е ясно кога ще се върне в тренировъчния процес, но като време ще е близо до старта на шампионата. Във всеки случай всичко зависи от него“, добави той.
На 17 октомври 2020 г. 29-годишният Ван Дайк скъса кръстни връзки в мача от 5-ия кръг във Висшата лига в дербито с „Евертън“. Европейското ще се проведе от 11 юни до 11 юли. Националният отбор на Нидерландия е в група с Украйна, Австрия и Северна Македония.

Звездата на „Ливърпул“ Мохамед Салах пък заяви, че никой в клуба не е говорил с него за нов договор. Настоящето споразумение на египетския национал е до лятото на 2023 г., а името му е свързвано с „Реал“ (Мадрид), „Барселона“ и ПСЖ. „Никой в клуба не говори с мен за това, така че не мога да кажа много по въпроса. Нищо не знам“, лаконичен беше по темата Салах.
В 193 мача за мърсисайдци във всички турнири той има 120 гола. В Англия редовно пишат, че Салах е в обтегнати отношения с другата звезда на „червените“ – Садио Мане, заради което бил готов да напусне „Анфийлд“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html