неделя, 5 май 2024 г.

„Юнайтед“ унищожи „Рома“ в голово шоу от Лига Европа

„Манчестър Юнайтед“ разби „Рома“ с 6:2 на „Олд Трафорд“ в първа полуфинална среща от турнира Лига Европа.

„Червените дяволи“ започнаха мача силно и още в 9-тата минута Бруно Фернандеш даде аванс на домакините. До края на полувремето обаче Рома успя да направи пълен обрат и с голове на Пелегрини (14-дузпа) и Един Джеко (34) гостите се прибраха на почивка с гол преднина.

Второто полувреме „Юнайтед“ включи на много високи обороти и момчетата на Оле Гунар Солскяер успяха да отбележат още цели 5 попадения. С два гола на Единсон Кавани (49, 64) домакините излязоха напред в резултата. Бруно Фернандеш (71), Пол Погба (75) и Мейсън Грийнууд (86) направиха кошмарът за „Рома“ пълен и на практика обезсмислиха реванша.

В другия полуфинал „Виляреал“ спечели с 2:1 срещу „Арсенал“ у дома. Ревъншът е на 6 май в Лондон. Испанците дръпнаха са два гола преди почивката, а в 57-ата останаха с човек повече, след като червен картон получи Дани Себайос. Домакините не успяха да се възползват от численото си предимство и дори допуснаха да им бъде отбелязано попадение, което ще направи ответния мач доста интересен. Никола Пепе вкара от дузпа в 73-ата минута. Четири след това Етиен Капу от домакините също беше изгонен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html