неделя, 5 май 2024 г.

Насиру дава „Левски“ на ФИФА, още един си тръгна от „Герена“

Насиру Мохамед ще заведе дело срещу „Левски“ във ФИФА, твърди ghanasoccernet.com, позовавайки се на мениджъра на крилото. Според изданието играчът е получавал по 22 хиляди евро. месечно на „Герена“.

„Бившият капитан на Гана U17 Насиру Мохамед се раздели с българския гранд „Левски“. 26-годишният играч прекрати договора си със столичния клуб, след като не е получавал заплата няколко месеца. Насиру се присъедини към „Левски“ от шведския „Хакен“ за срещу близо 200 000 евро и получаваше месечна заплата от 22 000 евро. Но клубът, който беше засегнат от финансова криза, не може да му плаща възнаграждението, което е принудило ганаеца да напусне“, пишат в родината на играча. „Той е третият чужденец, който напуска „Левски“ през последните няколко дни, като се присъединява към Ребин Сулака и Тома Даске. Ghanasoccernet.com може да разкрие още, че агентът на нападателя, който гарантира, че е спазена правилната процедура за анулиране на договора, ще докладва клуба пред ФИФА. Насиру игра 28 пъти и вкара два пъти за „Левски“ в българското първенство“, твърди още изданието.

Междувременно още едни чужденец си тръгна от „Левски“. От началото на седмица на „Герена“ не се е появявал Фейсал Рерас. Той, също като останалите, има да получава няколко заплати. На „Герена“ не са виждали Фейсал от два дни, а багажът му от съблекалнята е събрал друг нов играч – Билал Бари. Файсал беше привлечен през зимата и подписа договор за година и половина, но за краткия си престой на „Герена“ събра много негативи, включително и след поражението от ЦСКА с 0:2.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html