неделя, 5 май 2024 г.

Алън Пардю: Задължително е ЦСКА да стане шампион следващата година (видео)

Със сигурност целта за следващата година е една – да спечелим титлата. Задължително е!“, заяви техническият директор на ЦСКА Алън Пардю в интервю за клубната телевизия. Британецът каза, че е бил привлечен на „Българска армия“ от сина на собственика Гриша Ганчев – Данаил. И посочи, че ролята му е да дава съвети и да помага клубът да се развива.

В интервюто Пардю не говори по темата за собствеността в клуба, която излезе на преден план след думите на Гриша Ганчев от февруари, че заедно с партньора му Юлиан Инджов преустановяват дейността си.  „Определено инфраструктурата на клуба трябва да се подобри. Това е вън от съмнение. С Дани и Гриша Ганчеви говорим за стадиона. Да получи позволение за строеж е въпрос на политически процес, както е във всички държави. Тренировъчната база е на едно много добро ниво. Бях впечатлен от това. Академията трябва да се подобри – тренировъчният процес там трябва да се подобри. Трябва да станем по-отворени.“

Според Пардю ЦСКА има силни играчи и вижда различни лидерски качества в някои от тях, но най-силно впечатление му прави нидерландският защитник Юрген Матей. Англичанинът добавя, че стремежът е за следващия сезон да се привлекат футболисти, които да внесат разнообразие в нападението, да се вкарват повече голове и така да се свали напрежението от централния нападател. „Очевидно, когато не съм треньор, не мога да определям тактиката на тима. Това е работа на Любо. Но мога да давам мнението си след мач. Мога да предлагам на ръководството и на треньор т.нар. в Англия „малки хапки“. Това са съвети, които могат да ни помогнат да се развиваме. Разбира се, върху мен няма напрежение от гледна точка на резултатите. Аз съм встрани от това. Напрежението е върху треньора. Така че по някакъв начин аз имам много опит, а в същото време напрежението не замъглява погледа ми. А от опита ми като треньор, знам, че именно този проблем може да попречи на правилните решения за клуба. Аз съм имунизиран срещу това. Мога да направя ясно преценка къде се намира клубът, как се развиват играчите и върху какво трябва да се фокусираме“, казва още Пардю.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html