неделя, 5 май 2024 г.

ВМРО сложи скъсан фес на главата на Тошко Йорданов

Представители на ВМРО протестираха пред президентството и парламента срещу идеята за увеличаването на изборните секции в чужбина. По времето, когато „Има такъв народ“ получи и върна мандата за съставяне на кабинет, протестиращите се събраха пред Президентството с вдигнати знамена на партията и тъпани. Те посрещнаха представителите на „Има такъв народ“ след излизането им от „Дондуков“ 2 и заглушиха със скандирания“Оставка“, „Затвор“ и „Турски мекерета“ изказванията им пред журналистите.

След като представителите на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, Антоанета Стефанова и Ивайло Вълчев приключиха с изказването си и тръгнаха по жълтите павета, от ВМРО ги последваха с нови скандирания „Турски мекерета!“ и „Еничари!“. Те нарекоха Йорданов „национален предател“, а действията им „срам и позор“.

Юлиан Ангелов от ВМРО сложи на главата на Тошко Йорданов скъсан фес, за да му покаже, че е национален предател, ако бъде гласувано увеличаването на секциите в Турция.

Всеки има право да протестира, няма проблем„, беше лаконичният коментар на Тошко Йорданов.

Ивайло Вълчев също заяви, че реагират нормално на случващото се и всеки е свободен да изрази позицията си както намери за добре.  От ВМРО от своя страна обясниха, че протестът е предизвикан от това, че за първи път от 10 години отново ще бъдат видени гласовете от Турция на българските избори.

Снимки Дир.бг

От ВМРО и ГД Боец посрещнаха и депутатите пред Народното събрание, като им раздаваха листовки с лика на турския президент Реджеп Ердоган на народните представители с надпис ‘“Tesekkür ederim, Bulgaristan“. Освен листовки, патриотите ще изпратят и фес на „Има такъв народ“.

ВМРО настояха президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, За това зам. председателят на партията Юлиян Ангелов призова народните представители и президентската институция да не допуснат България да бъде зависима от Ердоган и Турция по време на изборите. Ако това го допусне Народното събрание и президентът, народните представители и хората да излязат на гражданско неподчинение и да спрат това предателство към националните интереси на България, настоя Юлиан Ангелов.

Според ВМРО новите лица на българския парламентаризъм очевидно и с откровен реваншизъм вървят към нещо много опасно – диктат в името на собственото си политическо оцеляване.

„Какво следва оттук нататък – отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми. Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html