неделя, 5 май 2024 г.

Телевизия „Седем-осми“ сключи тлъст договор със скандалната фондация „Хелпкарма“

Тошко Йорданов, Слави Трифонов и Иво Сиромахов

Телевизията на Слави Трифонов върти по няколко пъти на ден реклама на фирмата за бързи заеми „Кредисимо“, чиито собственици са същите като на скандалната фондация „Хелпкарма“, съобщава в новия си брой седмичникът „Галерия“.

„Хелпкарма“ се разследва от прокуратурата за злоупотреби с дарения след репортаж на Мария Цънцарова по Би Ти Ви от ноември миналата година. Собствениците на фондацията са акционери и в „Кредисимо“, а основното действащо лице е Константин Кръстев. Освен тази връзка има основателни подозрения, че с пари от дарения са покривани задължения на клиенти на кредитната фирма.

Константин Кръстев

Най-скандалното в случая бяха заплатите на Кръстев и приближените му. Той вземал 19 хиляди лева на месец, а други служители – по 80 хиляди. От над 20 милиона лева, събрани от дарения, липсваха около 3 милиона.

Възмущението на обществото преди няколко месеца вече е забравено. Малко преди изборите телевизията „Седем-осми“ на Слави Трифонов, която претендира да е пропагандатор на новия морал в обществото, сключва тлъст рекламен договор с „Кредисимо“. Освен за платено ефирно време дружеството на Константин Кръстев плаща и за изработката на клип. Основният герой в краткото филче е актьорът Красимир Радков. Звездата на „Седем-осми“ е средностатистически мъж, съпруг на красавица, която иска да ходи на екскурзия на Малдивите. Отказва, защото е скъпо. След това в кадър се появява отново Краси Радков, но с костюм и казва, че все някой ще заведе жената на екскурзия. Тогава мъжът й отговаря „Аман от баджанаци“ и посочва решението – „Кредисимо“.

Телевизията на Трифонов се напълни с реклами, откакто Слави влезе в политиката. В началото имаше само две – на съмнителни хапчета на билкова основа и сайт за обяви. Вече има телекоми, големи компании от хранителната промишленост и фирми за бързи кредити, коментират експерти по комуникации, които следят изкъсо пазара на реклами в големите медии.

След избухването на скандала с фондацията „Хелпкарма“ и свързаната с нея „Кредисимо“ едни от големите критици на порочната схема бяха точно водещите в „Седем-осми“, включително и Слави Трифонов. Това обаче явно не е попречило на Дългия да спре с възмущението и да вземе пари от разследваните за злоупотреби с дарения за нуждаещи се от лечение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html