неделя, 5 май 2024 г.

Клубовете от Суперлигата с 3 успеха от 10 мача

Само 3 клуба, които бяха сред основателите на eвропейската Суперлига, спечелиха мачовете от последния кръг на националните първенства. В Серия А „Милан“ отстъпи от „Лацио“ (0:3), „Интер“ победи „Верона“ (1:0), а „Ювентус“ подели точки с „Фиорентина“ (1:1). Поражението на „росонерите“ на „Олимпико“ направи битката за Топ 4 в калчото още по-драматична. С два гола на Хоакин Кореа и един на Чиро Имобиле, столичани нанесоха сериозно поражение на съперника и запазиха шансове да играят в Шампионската лига през следващия сезон. Това е второ поредно поражение за тима на Стефано Пиоли, след като преди това загуби и от Сасуоло (1:2). Така „Милан“ падна едва на петото място в класирането, макар че от дълго време поддържаше втората позиция. В класирането води „Интер“, който е почти сигурен шампион със 79 т. Следват „Аталанта“ с 68 и „Наполи“, „Ювентус“ и „Милан“ с по 66. „Орлите“ от Рим са шести с 61 и мач по-малко.

В Испания – „Атлетико“ се спъна срещу „Атлетик“ (Билбао) – 1:2, „Реал“ не успя да вкара на Бетис (0:0), а „Барселона“ победи „Виляреал“ (2:1) в Ла Лига.
В Англия „Арсенал“ отстъпи на Евертън (0:1), „Манчестър Юнайтед“ направи равен с „Лийдс“ (0:0), „Ливърпул“ се издъни в края срещу „Нюкасъл“ (1:1), а „Челси“ надви трудно „Уест Хем“ (1:0). „Манчестър Сити“ и „Тотнъм“ не играха за първенство, тъй като се изправиха един срещу друг във финала за Купата на лигата. „Гражданите“ спечелиха на „Уембли“ с 1:0.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html