неделя, 5 май 2024 г.

Бабикян: Да вземем третия мандат? Несериозно е (обновена)

Арман Бабикян

Несериозно е да вземем третия мандат. Какво да направим – кабинет на малцинството в малцинството или кабинет на БСП и ГЕРБ? Това заяви в студиото на БНТ депутатът от най-.малката парламентарна група „Изправи се!Мутри вън“! Арман Бабикян. Той бе един от отровното трио, което ръководеше протестите през миналото лято срещу Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Теоретично е възможно, политически е абсурдно да се състави правителство с третия мандат, смята Бабикян.

Част от промяната се случи,Бойко Борисов е министър-председател в оставка и очевидно няма да бъде министър-председател. Но само дотам. Останалата част от промяната очевидно се отлага, защото хората, които получиха най-голямо доверие, не успяват да сглобят кабинет“, каза  Бабикян.

Той изрази разочарованието си от отказа на втората политическа сила – Има такъв народ – да състави правителство. Имаше други очаквания, трябваше да се направи този ход, който изисква щети  и жертви, като се се поеме управлението на страната, каза Бабикян. Според него Слави Трифонов е предвидил риска да бъде притискан от партии, които „всички не харесваме“, ако състави правителство.-

„Не си говорим с него, през ден си говорим с хора от партията му. Нагласите им са за връщане на мандата и нови избори“ заяви Арман Бабикян. Неговата формация била готова да се яви на такива избори, но според него е огромна вероятността да се повторят резултатите от изборите на 4 април.

Слави върна нещо, което още не е получил. Но това беше очаквано. Това заяви пред bTV депутатът от „Изправи се! Мутри вън“ адвокат Николай Хаджигенов, вторият от отровното трио. 

„Имахме готовност да подкрепим правителство“, добави той.

„Всички се притесняват от провал. Но трябва да опиташ – животът е такъв. Изборите не са вълшебна пръчица, които ще ликвидират статуквото от днес за утре“, каза още той.

„Теоретично е възможно третият мандат да дойде при нас и ние се готвим за това. Готвим стратегии, говорим с другите парламентарни сили. Ние говорехме с всички, независимо от неразбирателствата. Демокрацията изисква диалог. Последното, което ще изготвим, ще е кой ще бъде премиер“, посочи Хаджигенов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html