неделя, 5 май 2024 г.

Феновете на „Ман Юнайтед“ окупираха базата, искат 51% от акциите

Привържениците на „Манчестър Юнайтед“ нахлуха на тренировъчната база на своя тим днес. По този начин те изразиха негодуванието си срещу настоящите собственици на клуба – семейство Глейзър. Протестът идва дни, след като „червените дяволи“ обявиха, че се включват в новия турнир Суперлига, но след остра неодобрителна реакция от феновете, се оттеглиха, както и останалите английски тимове.
При нахлуването си днес на базата в Карингтън привържениците разпънаха транспаранти: „Ние решаваме кога ще играете“, „Глейзър вън“ и „51%“. По този начин те поискаха да имат мажоритарна власт в клуба и да взимат важните решения, както е в Германия. В Бундеслигата 51% от тимовете са собственост на феновете.
Привържениците на „червените дяволи“ вече издействаха оставката на изпълнителния директор Ед Уудърд, който заяви, че ще напусне поста си след края на сезона.
На базата феновете на „Юнайтед“ се срещнаха с мениджъра Оле Гунар Солскяер, с треньорите Майкъл Карик и Дарън Флетчър, както и с футболиста Неманя Матич. Те се опитали да успокоят нахлулите привърженици, дори да защитят семейство Глейзър. „Не ни давай уроци по история. Глейзър обичат само парите“, отговорили им от клуба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html