неделя, 5 май 2024 г.

Полуфиналите в Шампионската лига ще се проведат по план

Президентът на УЕФА Александър Чеферин за пореден път се изказа по темата за създаването на европейската Суперлига, която обаче просъществува само 48 часа, за да се разпадне във вторник вечер, когато първо напуснаха шестте английски клуба участници, а впоследствие бяха последвани и от останалите, за да останат единствено „Реал“ (Мадрид) и „Барселона“.
Словенецът заяви, че има много малък шанс полуфиналът от Шампионската лига между мадридчани и „Челси“, който трябва да се състои през следващата седмица, да не бъде проведен, но в бъдеще това може да се промени, като по този начин за пореден път намекна, че в УЕФА продължават да обмислят някакъв род наказания за инициаторите на Суперлигата.
„Ключовото е, че този сезон вече е стартирал и телевизиите ще дойдат при нас и ще искат да ги обезщетим, ако не се играят полуфиналите. Има относително малък шанс да не се проведат плануваните за следващата седмица мачове. Това обаче може да се промени в бъдеще,” заяви шефът на европейската футболна централа. В другият полуфинал един срещу друг трябва да се изправят „Манчестър Сити“ и ПСЖ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html