неделя, 5 май 2024 г.

Задължиха главния прокурор да идва в НС на всеки три месеца

Единодушно със 189 гласа „за“ депутатите задължиха главния прокурор да се явява на всеки три месеца пред Комисията по правни въпроси, предаде Агенция „Фокус“. По предложение на Хамид Хамид от ДПС бе прието същото да важи и за председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд.

Иван Гешев.

Това стана при приемане на текстове в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Депутатите решиха Комисията по правни въпроси най-малко веднъж на всеки три месеца да изслушва главния прокурор във връзка с прилагането на закона за дейността на прокуратурата и разследващите органи, включително законодателни промени, ресурсна осигуреност, затруднения, свързани с осъществяване функциите на тези органи, резултати в борба с престъпността, в това число корупцията.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид заяви, че главният прокурор ще дойде, но няма да продължават да крият и Лозан Панов (на снимката )от Народното събрание. Снимка Интернет

По предложение на Хамид Хамид бе направено допълнение, според което Комисията по правни въпроси най-малко веднъж на всеки три месеца ще изслушва и председателя на ВКС и председателя на ВАС. Хамид заяви, че главният прокурор ще дойде, но няма да продължават да крият и Лозан Панов от Народното събрание.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html