неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА вкара 6 гола на „Монтана“, пробва босненец

ЦСКА си върна третото място в Първа лига след разгромна домакинска победа над „Монтана“ с 6:0. На „Армията“ играчите на Любослав Пенев, който заради наказание не бе на скамейката, не оставиха шансове на гостите и спечелиха след голове на Мено Кох, Тибо Вион, Греъм Кери и Юрген Матей, а в последните минути Жорди Кайседо вкара още два бързи гола, като първият бе от дузпа. Успехът бе първи за ЦСКА в шампионата след завръщането на Пенев начело на отбора преди месец. С победата „армейците“ събраха 47 точки и пак са с 2 пред „Арда“.
Това бе първият мач с вкарани шест гола в първенството за ЦСКА от декември 2017-а, когато със същия резултат бе победен „Берое“. Столичани бе в серия от две загуби и равенство, като последната победа дойде на 14 март, отново срещу последния тим в класирането, който по това време бе „Етър“.

Преди двубоя пък стана ясно, че 20-годишен босненец е на проби в ЦСКА. Дино Курбегович от няколко дни тренира с „червените“ под ръководството на Любослав Пенев. Играчът, който е роден в Германия, но има и босненско гражданство, бе на трибуните за двубоя на „армейците“ с „Царско село“, както и за мача с „Монтана“ на „Армията“ . Курбегович за последно е бил част от „Бишофвердаер“, който се състезава в четвъртото ниво на германския футбол. Той може да играе като дефанзивен халф и централен защитник. 20-годишният футболист е играл и за юношеските формации до 17 и 19 години на „Майнц“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html