неделя, 5 май 2024 г.

Киров остана със сребро във Варшава

Мирослав Киров приключи със сребро на европейското първенство по борба във Варшава. 29-годишният представител на сливенската школа допусна поражение във финала при 74-килограмовите в свободния стил. За съжаление българинът не издържа на напрежението и отстъпи на състезаващия се за Словакия Таймураз Салказанов. Двубоят не се разви добре за Киров, който допусна изоставане с 0:2 след първата част, като няколко пъти бе предупреден за пасивни действия. Търсейки начин да обърне нещата след паузата, българинът предприе риск и бе наказан. Салказанов много бързо увеличи преднината си и в крайна сметка се поздрави със златния медал след технически туш за 10:0 минута преди края на схватката.
Въпреки поражението, Киров отбеляза най-големия успех в кариерата си досега. Предишният му връх бе бронзовия медал от континенталния шампионат във Вантаа (Фин) през 2014 г. Последните ни титли в този стил бяха спечелени от Николай Паслар и Серафим Бързаков през 2005 г. на европейското във Варна.
Със загубата на Киров бе сложен и край на участието на свободняците на турнира. Те се прибират с един сребърен медал и две пети места – на Микяй Наим (57 кг) и Георги Вангелов (61 кг).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html