неделя, 5 май 2024 г.

Арестуваха легенда на „Левски“ и „Ботев“, набил ученичка

Бившият легендарен нападател на „Ботев“ (Пловдив) и „Левски“ от началото на 80-те години Петър Курдов е арестуван в Пловдив, след като вчера по обяд гражданин подал сигнал за нанесен побой от страна на бившия голмайстор на ученичка, съобщава БЛИЦ. Инцидентът е станал в района на училището по кожени изделия и текстил „Иван Богоров“. Подалият сигнал е казал, че е станал свидетел на хулигански действия и нанесен побой. На място веднага пристигнал екип на полицията. Полицаите установили, че агресорът е именно 60-годишният Петър Атанасов Курдов.
Ексцентричният бивш треньор на „Марица“ (Пд) се държал изключително грубо с четири ученички от ромски произход, на едната от които са нанесени удари и са отправени заплахи. Свидетели на грозната гледка са станали други ученици и един преподавател.
Пострадалото момиче е в девети клас в същото училище. Петър Курдов е задържан за 24 часа.
Вчера той подрязвал плодни дръвчета в междублоковото пространство пред дома си. Ученичките от училище „Иван Богоров“ минали оттам на прибиране от школото, а Курдов им казал: „Махайте се оттук, мангали! Само ми цапате и мърсите!“. Момичетата вероятно са му отговорили и така той им налетял на бой.

В „А“ група Курдов има 219 мача и 72 гола. Шампион на България през 1984, 1985 и 1988 с екипа на „сините“, носител на Купата на България през 1982 и 1984, както и на Купата на Съветската армия през 1984 и 1988 г. За „Левски“ има 14 мача и 4 гола в евротурнирите (5 мача с 1 гол за КЕШ, 2 мача с 1 гол за КНК и 7 мача с 2 гола за купата на УЕФА). За Купата на страната има 33 мача и 18 гола за „сините“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html