неделя, 5 май 2024 г.

На 400 км от София: Кошмар на Гришо дебне Джокович

Световният №1 Новак Джокович е голямата звезда на Serbia Open, който започва утре на 400 км от София. Първият мач на Ноле в Белград ще бъде срещу Сонуу Куон или квалификант, а в трети кръг лидерът в класирането може да се изправи срещу Миомир Кецманович, Ласло Джере или Хуан Игнасио Лондеро. На хартия първото голямо предизвикателство за Джокович ще дойде на полуфиналите, където може да срещне третия в схемата Аслан Карацев. Руснакът прави сезона на живота си, след като спря Григор Димитров на 1/4-финал на Australian Open. В половината на Новак са още Мартон Фучович, Аляж Бедене, Алексей Попирин и Себастиан Корда.
Лидер на долната половина на схемата е Матео Беретини, който може да играе в италианско дерби с Марко Чекинато още във втори кръг.

В същото време големият съперник на Ноле – Рафаел Надал, ще гони трофей №12 в Барселона. схемата присъстват 9 представители на Топ 20. Матадора има баланс 61/4 в турнира, като през този сезон участието му ще започне срещу Адриан Манарино или квалификант. В следващия кръг обаче, вече може да срещне Кей Нишикор, Гуидо Пея или Кристиан Гарин.
В четвъртината му се намират още Гофен и Хачанов, а на полуфинал може да се изправи срещу Шварцман, Еванс, Фонини или Кареньо Буста. Тук е и сензацията Карлос Алкарас, който започва срещу Франсис Тиафо. Лидер на другата половина е Стефанос Циципас, който тази вечер ще играе финал в Монте Карло срещу Андрей Рубльов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html