неделя, 5 май 2024 г.

Шоуто, Мая и Христо гласуват за ограбването на България чрез концесии

От Шоуто предпочитат да чакат, докато разграбването на природните богатства на България продължава

Разграбването на българските природни богатства ще продължи, показват последните събития в новоизлюпения български парламент. Очевидно самоопределящите се за партии извън статуквото нямат никакво намерение да спрат корупционните схеми, по които са направени повечето концесии и чрез които на практика се източва най-ценното, с което ни е дарила природата. Националното предателство продължава с пълна сила, защото на предложение на Корнелия Нинова и БСП за налагане на мораториум върху раздаването на концесии, Шоуто и партиите на Христо Иванов и Слави Трифонов грасуваха „въздържал се“, запазвайки по този начин статуквото.

Корнелия Нинова повдигна единствения смислен въпрос от формирането на новия парламент, но не срещна подкрепа от страна на опозицията. Това вероятно е знак, че лидерът на БСП трябва да престане да разчита на популистите от Шоуто и от формации като тази на Мая Манолова

Идеята на Корнелия Нинова е първият нормален въпрос, който бе повдигнат в пленарна зала от старта на новото Народно събрение. Съвсем естествено и очаквано, с оглед интелектуалния и морален капацитет на новите депутати, предложението потъна. Преди години този въпрос бе повдиган от лидера на Атака Волен Сидеров, но и тогава не мина, защото другите „патриоти“ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов неглижираха идеята и на практика обслужиха интересите на чуждите корпорации.

Сега Шоуто, Мая и Христо отложиха въпроса мораториума за концесиите за времето, когато щяло да има редовно или служебно правителство. Последното много намирисва на корупция, защото не е тайна, че чуждестранните концесионери евтино си пазаруват политици и партии, за да ползват после още по-евтино природните богатства на България. Сега новите освободители на България очевидно са в очакване на  предложения.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html