неделя, 5 май 2024 г.

Защо от Демократична България не запазиха честта си, а вдигат юмрук с новото ОФ?

Константин МИШЕВ
„Сто шейсет и трима те бяха по листи
и сложиха Ива на първата писта…“
Това е по Славейков….
Сега сериозно….всички народни представители от новото ОФ гласуваха за Ива Митева Йорданова-Рупчева….що се ежите, че не било имало нов Единен фронт? Що?
Спокойно депутатите от Демократична България можеха да се въздържат, ако не бяха колаборирали с чалгаджии, мутри и комунисти. Не казвам да гласуват ПРОТИВ. А да се въздържат. Ама не….сплотени са петте формации като петте пръста на юмрука.
Сега….нямам представа дали г-жа Рупчева е добра юристка. Но разберете – тя не е ръководителка на Народното събрание защото е юристка. Председател (председателка) на парламента е политическа длъжност. Не е лошо шефът да е с юридическо образование. но важноте е друго – да е политическа фигура. В нашата история има няколко достойни председатели на парламента, които не са били юристи. Това трябва много ясно да бъде разбрано. Именно затова има комисии в Народното събрание, където се ползват знанията на юристите. А такава е била и г-жа Митева-Рупчева. Чиновничка със специализирани знания. Толкова.
Да кажа ли пак, че председателят (председателката) на парламента е политическа длъжност? Най-високият пост в една парламентарна република.
И тъй като познавам няколко от депутатите на ДБ, а с някои съм добър приятел….като ме срещнат на улицата какво ще ми отговорят ако ги запитам защо не запазихте честта си? Защо? Да гласуваш за кандидката на „Шоуто на Слави“ е все едно да си станал доносник преди промените. Точка. Да вдигнеш ръка или натиснеш копчето за тази кандидатура е поругаване на българския парламент. И на българския парламентаризъм. Удивителен знак.
Как не ви е срам!
Текстът на Константин Мишев е публикуван във фейсбук профила му. Заглавието е на Антени

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html