неделя, 5 май 2024 г.

Гришо взе само два гейма на Надал

Григор Димитров отпадна от Мастърса в Монте Карло след тежко поражение с 1:6, 1:6 от световния №3 Рафаел Надал. Първата ни ракета в пореден мач не успя да намери отговор за много силната игра на Краля на клея и 11-кратният шампион в надпреварата намери място в следващата фаза, записвайки своя 73-ти успех в турнира. Не намиращ изход от примката на Рафа, при 0:3 във втората част Димитров от яд счупи ракетата си в земята.

В хода на срещата и двамата записаха по три аса, но Димитров направи повече двойни грешки (5/1). Испанецът бе много по-резултатен както на сервис (29/18), така и на ретур (26/8), като освен това реализира пет от деветте си брейкпойнта (56%), докато първата ни ракета нито веднъж не стигна до възможност за пробив.

След срещата стана ясно, че хасковлията е играл с болки в зъбите. „Григор Димитров каза, че има сериозен проблем със зъбите в последните няколко дни в Монте Карло. Той не е могъл да се храни добре, нито да спи и сега му предстои преглед при зъболекар“, написа журналистът Джордж Белшоу в Туитър.

Надал пък заяви след успеха: „Съжалявам за Григор, той изигра лош мач. Направи много грешки, а аз показах добър тенис. Развълнуван съм да играя тук, един от любимите ми турнири. Трудно е, когато се завърнеш след дълъг период отсъствие“, каза испанецът. Големият му съперник Новак Джокович отпадна след загуба от Даниел Еванс (Вбр) – 4:6, 5:7.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html