неделя, 5 май 2024 г.

Ще спечелим 4 медала на олимпиадата в Токио, сочи проучване

България ще спечели 4 медала от олимпийските игри в Токио 2020, показва проучване на авторитетната компания за анализ на данни „Грейсноут“ 100 дни преди началото на най-значимото спортно състезание в света. България е извън първите 30 във виртуалното класиране по медали.
Според изчисленията страната ни ще има три сребърни и едно бронзово отличие. Световната и двукратна европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, за която преди година се смяташе, че ще вземе злато, сега е поставена на второ място в своята категория. Сребро ще вземе и ансамбълът по художествена гимнастика, показва проучването. Другите два медала ще дойдат от вдигането на тежести – Божидар Андреев – сребро, а Стилиян Гроздев – бронз, сочат данните.


В прогнозата си 100 дни преди олимпийски игри в Рио де Жанейро 2016 „Грейсноут“ прогнозира, че България ще извоюва три отличия – сребро и два бронза. Резултатите се потвърдиха, но имаше разминаване при спортистите, които ги взеха. Мирела Демирева се прибра със сребро от скока на височина, а състезателката по борба Елица Янкова и ансамбълът по художествена гимнастика си тръгнаха с бронз.
Изследването поставя САЩ начело в класирането по медали с общо 114 отличия, 43 от които ще са златни. След това се нареждат Китай и руският отбор, който заради наказание няма да може да използва флага и името на страната си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html