неделя, 5 май 2024 г.

Григор е на 1/8-финал в Монте Карло, ще гони втора победа срещу Надал

Григор Димитров постигна втора чиста победа на тазгодишния Мастърс в Монте Карло. Българинът се справи с 34-годишния Жереми Шарди след 7:6(3), 6:4 за 94 минути игра на Корт №2 в Княжеството. Триумфът означава, че в следващия кръг ще се изправи срещу Рафаел Надал.

Французинът бе спечелил единствения мач помежду им на клей, преди 10 години на „Ролан Гарос“, но днес първата ни ракета демонстрира, че ситуацията десетилетие по-късно е по-различна. Без да е необходимо да играе най-добрия си тенис българинът бе по-солидният на корта и закономерно стигна до успеха, реализирайки общо три пробива от пет възможности в мача. Той използва отлично проблемите на втори сервис на съперника, на който 59% от разиграванията отидоха на сметката на Димитров.
Характерно за множество срещи в кариерата му, Григор и в двата сета допусна спад, след като постигаше пробив аванс. В първата част това доведе до тайбрек, но във втората успя да се събере и да задържи аванса си без допълнителни усложнения.

Рафаел Надал започна с убедителна победа сезона на червени кортове. Краля на клея спечели с 6:1, 6:2 срещу Федерико Делбонис в първия си двубой в Монако. Това ще бъде 15-ият мач между Рафа и Димитров, като хасковлията има една победа – в Пекин през 2016 г. на твърди кортове. В последните два сезона в Монте Карло българинът загуби два пъти с по 4:6, 1:6 от Надал – в полуфиналите през 2018 г. и в осминафиналите през 2019 г.
По-рано водачът в световната ранглиста Новак Джокович стигна до 6:4, 6:2 срещу шампиона от Sofia Open 2020 Яник Синер (Ит). С успеха сърбинът записа впечатляващо постижение, като за шести път в кариерата си започна годината с десет победи от десет мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html