неделя, 5 май 2024 г.

Григор не даде шанс на германец в Монако

Григор Димитров започна участието си на Мастърса в Монте Карло с победа. Най-добрият български тенисист се наложи над Ян-Ленард Щруф (Гер) с 6:3, 6:4, като постигна трети успех от пет мача срещу този опонент. За хасковлията това беше първи двубой на червени кортове за 2021 г. Той записа повече асове от своя опонент, но и допусна повече двойни грешки (3/0). Българинът имаше огромно превъзходство по отношение на спечелените на сервис точки (45/26) и беше безгрешен при възможностите си за пробив (3 от 3), докато Щруф реализира само един от шестте брейкпойнта, които се откриха пред него (17%).

Григор не започна особено силно двубоя и първи допусна пробив, който беше затвърден за 1:3 гейма. Последва обаче страхотна серия от 5 последователни гейма на сметката на българина, които му осигуриха успех в сета след 32 минути игра. В началото на втората част на Димитров му се наложи да отрази общо 4 точки за пробив, но той се справи и не допусна брейк. За сметка на това в петия гейм първата ни ракета на свой ред стигна до точка за пробив и се възползва, повеждайки с 3:2. Макар и трудно, българинът успя да затвърди аванса си, след което до края на срещата не допусна Щруф да мисли за обрат.

Във втория кръг Димитров, подкрепян от трибуните от треньора си Данте Ботини и любимата си Лолита Османова, ще играе срещу един от ветераните в тура – Жереми Шарди. 34-годишният французин се наложи в първия си мач над Александър Бублик с 6:4, 0:6, 7:5. До момента Димитров и Шарди са играли 5 пъти, като българинът води с 3-2 победи. последният им дуел е от преди 3 години в Маями, а победата е за Шарди – 6:4, 6:4. При нов успех Гришо ще си уреди най-вероятно мач с втория поставен Рафаел Надал, който има 11 титли в Княжеството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html