неделя, 5 май 2024 г.

Томова с рекорд след полуфинала в Богота (видео)

Виктория Томова със сигурност дълго ще помни участието си в Богота. В столицата на Колумбия българската тенисисистка стигна първия си полуфинал във веригата на женската асоциация. Томова загуби 3:6, 5:7 от Тамара Зиданшек (Слвн), но от утре ще бъде 126-а в световната ранглиста и това е най-доброто класиране в кариерата й.
Преди полуфинал 26-годишната софиянка елиминира германката Ана Лена Фрийдзам, която е №125 в света, №123 Яфан Уан (Кит) и № 171 Нуриа Парисас Диас (Исп).

Срещу Зиданшек Вики започна с пробив в първия сет, но отстъпи с 3:6. Втория сет започна блестящо за втората ни ракета. Тя поведе с 4:1, но загуби следващите четири гейма за 4:5. При този резултат словенката сервира за мача, но Томова направи брейк и изравни на 5:5. За съжаление българката загуби следващите два гейма, а с това и мача.
За нея, както и за Цветана Пиронкова, която за последно игра на клей в Чарлстън, предстои завръщане в Европа за турнирите на червено. Кулминацията е втория за годината турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“. Както е известно Откритото първенство на Франция ще започне седмица по-късно. Основната схема в Париж ще стартира на 30 май, вместо на 23-и. Промяната е свързана с решението на френските власти да свалят ограниченията, наложени заради коронавируса, в началото на юни. Това би довело до повече зрители и съответно по-големи приходи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html