неделя, 5 май 2024 г.

Стоичков бесен на „Барса“: Плейстейшънът е за вкъщи!

Легендата на „Барселона“ и българския футбол – Христо Стоичков, критикува остро каталунците за представянето срещу големия съперник „Реал“ (Мадрид). „Кралете“ спечелиха „Ел Класико“ с 2:1 и записаха дубъл през сезона над големия си съперник, след като през есента се наложиха с 3:1 на „Камп Ноу“.
Часове след големия мач Кавалерът на Златната топка написа в социалните мрежи: „Футболът е игра на голове! Не може само да разиграваш, без да биеш във вратата! Плейстейшънът е за вкъщи! Още има много мачове и нищо не е решено!“.

Статистиката след „Ел Класико“ показа надмощие на „Барса“ в изстрелите – 4 срещу 3 точни, 7 срещу 6 неточни, но опасните атаки за гостите в сблъсъка дойдоха чак след почивката. През първото полувреме Лео Меси и компания имаха едва 1 точен удар и 2 неточни, при 3 точни за „Реал“, 2 от които се превърнаха в голови. „Предстоят ни осем мача, за да спечелим Ла Лига. Не се съмнявам, че отборът ще се бори докрай. Да живее Барса“, написа в Туитър президентът на каталунците Лапорта.

Критики не липсват и за представянето на звездата Меси. През последните три сезона аржентинецът не е вкарвал на мадридчани. След лятото на 2018 г. аржентинецът има минути в 7 официални мача срещу „Реал“ в Ла Лига и за Купата на Испания, в които не е бил точен. За последно той реализира на 6 май 2018 г., а големият сблъсък завърши 2:2. Именно тази среща беше последното „Ел Класико“ за Кристиано Роналдо. В този мач португалецът вкара гол, като и Меси. По-късно същото лято CR7 замени екипа на „белия балет“ с този на „Ювентус“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html