неделя, 5 май 2024 г.

Каналджии хвърлят деца като чували през стената с Мексико (видео)

Разкъсваща сърцето снимка на изоставени имигрантски деца обиколи Америка и доля  масло в огъня на и без това нажежения спор за съдбата на прииждащите от Мексико имигранти. Агентите от Ел Пасо публикуваха и видео от граничните камери в социалната мрежа Туитър. 

Граничен патрул в Калифорния спаси група братя и сестри на възраст между пет и шест години, след като контрабандисти на хора ги прекараха през границата, след което ги изоставиха в отдалечен район. Агентите намериха телефонния номер на майката, написан на ръцете на децата.

На 2 април камери за наблюдение, обследвани от граничния патрул, забелязали двама контрабандисти да се изкачват по стълба, поставена до високата гранична ограда близо до Ел Пасо, Тексас, и да вдигат две малки деца, след което ги спускат в САЩ, на километри от жилищен квартал. Агентите се отзовали на мястото и открили сестрички от Еквадор. Момичетата са откарани в местна болница, за да бъдат прегледани и е установено, че са без наранявания.

Това е поредното контрабандно прехвърляне на непридружени деца по границата, след като администрацията на Байдън реши да преразгледа политиката към нелегалните мигранти, влизащи в САЩ.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html