неделя, 28 април 2024 г.

И вицепрезидентът Илияна Йотова си взе сбогом с Георги Коритаров

Вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на ДОСТ Лютви Местан, бившият председател на парламента Димитър Главчев и генералният директор на БТА Кирил Вълчев дойдоха да изпратят известния български журналист Георги Коритаров, който почина във вторник на 61 години. Той бе автор на сайта anteni.bg.

Снимка 24 часа

На поклонението в храма “Преображение Господне” в столичния кв. “Лозенец” имаше известни журналисти, колеги на Коритаров от „Свободна Европа”, в. „Демокрация” и телевизия “Европа”, където до последно водеше предаването “Свободна зона”, колеги от големите национални телевизии и радиоводещи.

Съболезнованията приемаха съпругата му Лина и синът Иван.

Имаше и много бивши политици, които често гостуваха в предаванията на Жоро – проф. Захари Захариев, бивш член на НС на БСП, доскорошният депутат от БСП Валери Жаблянов, който напусна парламентарната група след избора на Корнелия Нинова за лидер, председателят на Партия Български социалдемократи Георги Анастасов, който припомни, че с Коритаров само преди седмица са говорили, че в България е крайно време да има нова левица, Методи Андреев.

Снимка 24 часа

Забелязани бяха и бившият депутат от СДС в 36-то НС Васил Михайлов (Васко Нубиеца), режисьорът и бивш депутат Евгени Михайлов, Ивайло (Нойзи) Цветков, който бе колега на Коритаров в ТВ „Европа”, писателят Захари Карабашлиев, политологът Иво Маев.

„Той бе енциклопедия, може би най-добрият от нас”, споделяха негови колеги.

Всички изпратиха тленните останки на Георги Коритаров с ръкопляскания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html