неделя, 5 май 2024 г.

Томас Мюлер: Простреляхме се в крака

Халфът на „Байерн“ (Мюнхен) Томас Мюлер логично не бе доволен от загубата с 2:3 от ПСЖ на 1/4-финала в Шампионската лига. Той отбеляза втория гол за своя тим в мача, но смята, че баварците е трябвало да вкарат много повече след положенията, които създадоха. „Трябваше да отбележим много повече. Винаги се говори за головете, които си получил, но едва ли някой щеше да има някакви забележки, ако бяхме спечелили с 5:3 или 6:3. Но някак успяхме сами да се простреляме в крака. Сега ще трябва да търсим обрат в реванша“, заяви Мюлер. Баварците загубиха за първи път от 20 мача насам в турнира. Балансът им до момента бе 18 победи и 1 равен.

В същото време головата машина на баварците Роберт Левандовски разкри дали ще бъде готов за реванша в Париж на 13 април. Полякът получи контузия в коляното в мача на националния си отбор срещу Андора. „Не, следващата седмица е твърде рано. Ще направя всичко възможно, за да се върна колкото се може по-скоро на терена, но не и следващата седмица. Искам да се чувствам напълно здрав и сигурен. Сега си стоя у дома е чувството не е добро“, коментира пред телевизия „Скай“ снайперистът, който липсваше много на баварския колос снощи.
Байерн тотално надигра ПСЖ и отправи над 30 изстрела, но гостите бяха много по-ефективни и спечелиха насред „Алианц Арена“. Под ръководството на Маурисио Почетино Мбапе и компания нанесоха първото поражение в Шампионската лига на треньора на съперника Ханзи Флик. Специалистът е начело на тима от ноември 2019 г. До снощи той имаше на сметката си 14 победи и едно равенство в турнира на богатите. Той изведе гранда от Мюнхен до трофея през 2020 г. миналата година, надигравайки на финала именно ПСЖ с 1:0.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html