петък, 3 май 2024 г.

Политкоректно за Мая Манолова и Корнелия Нинова

Тодор ТОКИН

На 18 март 2011 г. по време на парламентарен контрол премиерът Бойко Борисов трябваше да отговаря на актуален въпрос на червената фурия Мая Манолова. Но преди да вземе думата, на Борисов му се наложи да отбива атака във вид на актуален въпрос и от друга червена фурия – Корнелия Нинова, както пишат медиите по онова време. Това принуди премиерът да се обърне с молба към председателя на ПГ на БСП Станишев да му ги пуска една по една да му задават въпроси, а не да го обстрелват едновременно: „Колега Станишев, ако можете да ми ги разпределяте една по една, защото ми оказват психологически натиск“, каза тогава Борисов.

Станишев отдавна си гледа работата в Брюксел, но Манолова и Нинова са тук, макар и вече в различни партии. И тези дни се видя, че спазват желанието на Борисов да се разпределят една по една, защото го обстрелваха в ДВА ПОРЕДНИ ДНИ – сряда и четвъртък. Като за пореден път се проявиха като червените фурии отпреди точно 10 години. С език, достоен за други професии, но не и за първите политически дами на досегашната опозиция с претенциите да управляват, за каквито се изживяват. Обръщат се към премиера на България с език, който поставя под съмнение образованието, възпитанието и политическата им култура, ако въобще са ги имали.

Първа се обади Манолова:

„Борисов, осъзнай се кое е мястото, което ти отреди българският народ! Ти вече не си в позицията да определяш дневния ред нито на държавата, нито на парламента. На тези избори народът показа на Борисов „червен картон“.

Ден по-късно я последва и Нинова.

„Борисов, гледай си партията и си отговори защо не можеш да управляваш повече. Борисов преди да говори за БСП да си гледа неговата партия“.

На „ти“ Манолова и Нинова може да се обръщат към членовете на партиите си и то не към всички.

Но да бъдем политкоректни.

Г-жо Манолова, на изборите българският народ отреди на Борисов първо място. На вас ви отреди последното с осем пъти по-малко гласове и най-малко вие и вашите съратници от „Изправи се … и т.н“  имате правото да определяте дневния ред на държавата, каквото е главното ви занимание в момента.

Г-жо Нинова, Борисов си я гледа партията, за разлика от вас. И заради това, че си я гледа, получи 11 процента повече от вашата партия. Дай Боже и на вас такова „срутване“, ама няма да ви сполети. Защото под вашето мъдро ръководство БСП се е запътила вече към онези 4 процента, под които няма влизане в парламента. На Борисов никой не му иска оставката, а вашата я поискаха все влиятелни хора от партията. Да, такива останаха, въпреки поголовната чистка на врага с партиен билет, която провеждате вече пет години.

Такива ми ти работи, уважаеми госпожи червени фурии. Всяка жаба да си знае гьола и в него да си кряка колкото си иска.

А извън него – малко по-културно, ако обичате!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html