понеделник, 6 май 2024 г.

10 от „Лудогорец“ се спасиха от загуба срещу ЦСКА

ЦСКА направи 1:1 с „Лудогорец“ при завръщането на Любослав Пенев начело на „червените“. Първият полуфинален двубой от Купата на България предложи интересен сблъсък, а първото полувреме премина под доминацията на домакините. „Армейците“ създадоха повече положения, но не успяха да реализират попадение.

В началото на втората част гостите имаха претенции за дузпа, след нарушение на Турицов срещу Ману, но реферът не отрази подмина исканията им. В 60-ата минута „Лудогорец“ остана с човек по–малко на терена след като Текпетей получи втори жълт и респективно червен картон. Логично домакините се възползваха от численото си превъзходство на терена и в 77-ата минута поведоха в резултата, чрез Тиаго.

Попадението даде импулс на „червените“, които можеха да удвоят резултата в 81-та минута, но Жул Кейта пропусна да се разпише сам срещу вратаря. Две по–късно „Лудогорец“ изравни. След прекрасно центриране на Кирил Десподов, Каули прониза мрежата на Бусато за 1:1. Така победителят ще се определи в реванша следващата седмица в Разград.

„Играхме по-добре и заслужавахме да победим с разлика. Има втори мач след седмица, ще продължим в същата линия. Поздравявам момчетата. Справиха се много добре, но ни липсваше голът. Аз не се шегувам, говоря сериозно. Целите са поставени. В съблекалнята знаят за какво става въпрос и тренираме, работим“, заяви треньорът на „червените“ Любо Пенев.

Гостите пък скочиха на съдията. „Не бих коментирал играта. Като цяло не съм доволен от резултата, можеше да си тръгнем с победа днес. След ситуацията с червения картон – да, беше трудно. Съдията подмина чиста дузпа. Ако не ме лъже паметта защитникът трябваше да бъде изгонен. Ние имаме нашите претенции, вие кажете дали се е справим съдията. За мен сбърка и при картона на Сисиньо. Колегите казаха, че е имало и спестен втори жълт картон за Жеферсон. Допусна доста грешки според мен“, заяви изпълнителният директор Ангел Петричев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html