неделя, 5 май 2024 г.

ПСЖ надви „Байерн“ в зрелище, „Челси“ докосва полуфиналите

ПСЖ победи „Байерн“ с 3:2 в спектакъл „Алианц Арена“. Реваншът от четвъртфиналите на Шампионската лига е след седмица в Париж. Френският тим взе частичен реванш за загубата с 0:1 във финала на турнира през август. Гостите откри още в третата минута. Разписа се Мбапе след отличен пас на Неймар. Бразилецът асистира и за втория гол на френския първенец. Той беше вкаран от защитника Маркиньос в 28-ата минута. „Байерн“ върна един гол до почивката чрез Чупо-Мотинг, който засече центриране на Павар. След паузата европейският първенец продължи да напада и заслужено изравни след час игра. Разписа се Томас Мюлер. Нойер пък спаси удар на останалия сам срещу него Неймар. Навас извади удари на Алаба и Павар. А в 68-ата минута Мбапе вкара след шут между краката на Боатенг – 2:3. До края „Байерн“ натисна здраво, но не успя да изравни отново. Така баварците паднаха за първи път в турнира от 2019-а насам, когато отстъпиха на „Ливърпул“ вкъщи.

„Челси“ спечели с 2:0 символичната си визита на „Порто“. Мачът се игра в Севиля, където след шест дни е и реваншът. Причината са ограниченията срещу разпространението на коронавируса.

Порто игра по-добре преди почивката, но Челси вкара с първия си точен удар. Той де длучи в 32-ата минута, когато се разписа Мейсън Маунт. Попадението е дебютно за английския национал в Шампионската лига. Лондончани вкараха втори гол пет минути преди края. Пулишич удари греда, а секунди по-късно Чилуел се разписа отблизо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html