неделя, 5 май 2024 г.

Уилямс вкара Пиронкова в основната схема в Чарлстън

Ализе Корне

Спортист №1 на България Цветана Пиронкова ще започне от основната схема на турнира от WТА 500 на клей в Чарлстън (САЩ), който е награден фонд 565 530 долара през следващата седмица. Това стана факт след отказването на Винъс Уилямс от турнира. Преди това българката беше първа резерва за основната схема.

В същото време огромен скандал се разрази във Франция, след като кметството в Ница реши да подпомогне 28 местни спортисти с по 25 000 евро заради негативните последствия от коронавирус пандемията. Сред тези, които ще получат държавни средства е и топ тенисистката и колежка на Пиронкова – Ализе Корне, която е спечелила над 7.8 милиона долара в професионалната си кариера и според опозицията в градската управа не трябва да бъде подпомагана. „Не мислите ли, че е неморалнo? Добре, да помогнем на онези, които имат нужда, но да подкрепяме милионери…“, е мнението на критиците. Самата тенисистка коментира, че времената са трудни и за най-богатите, съветвайки недоброжелателите си „да водят битки, които наистина си заслужават“.
Французойката е професионалистка от 2004 г., достигала е до №11 в света, където в момента заема 61-ата позиция и е завоювала 6 титли на сингъл. Миналата седмица 31-годишната състезателка отпадна във втория кръг на WTA 1000 турнира в Маями от Петра Квитова, но въпреки това заработи 16 000, които се равняват на 13.5 хиляди евро – малко повече от половината пари, които Корне е прибрала от местната община.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html