неделя, 28 април 2024 г.

Лейди Гага гушна бутилка Dom Pérignon

След като през февруари Лейди Гага ни обясни, че трябва да хапваме бисквитки, сега си опитва да ни убеди да пием шампанско. (снимка: Интернет)

Известната американска певица Лейди Гага ще пусне на пазара лимитирана серия от френското шампанско „Дом Периньон“ , съобщава сайтът Контактмюзик.

Тридесет и пет годишната поп прима анонсира сътрудничеството си с престижния бранд с пост и снимка в Инстаграм. На фотоса тя е изобразена с бутилка винтидж шампанско на марката – розе от 2006 г. В придружаващия текст Лейди Гага написа, че е възторжена от идеята да си сътрудничи с „Дом Периньон“. Певицата отбеляза, че марката е със столетни традиции, но винаги е гледала с добро око на иновациите, предаде БТА.

Преди време Лейди Гага установи сътрудничество и с марката за бисквити „Орео“, като лансира серията „Chromatica“, вдъхновена от заглавието на едноименния й албум. Тогава звездата заяви, че партньорството между сладките бисквити и нея е провокирано от вярата, че музиката притежава силата да обединява и да разпространява добротата помежду ни. Любимата бисквитка на всички е любима и на музиката.

Дом Периньон (1638–1715) е името на монах и майстор на на вино в бенедиктинското абатство в Hautvillers. Той е пионер в редица техники за винопроизводство. Около 1670 г. се превръща в първия, който смесва гроздето по такъв начин, че да подобри качеството на вината, да балансира един елемент с друг, за да се справи с редица техни несъвършенства; усъвършенства изкуството за производство на прозрачни бели вина от черно грозде.

Той също така въвежда корковите тапи (вместо дървени), за да запази вината свежи и пенливи, и използва по-дебело стъкло, за да подсили бутилките, които по това време са били от много по-тънко стъкло и често са експлодирали. Развитието на пенливи вина се случва постепенно и то едва през ХIX век, след повече от век от смъртта на Дом Периньон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html