неделя, 5 май 2024 г.

Дионисий зове за бунт, иска Радев да не връчва проучвателен мандат

Около 20 души – в това число попът-протестър Дионисий и „Системата ни убива“, блокираха кръстовището на бул. „Витоша“ при Малкото НДК. Там е разположена централата на управляващата партия ГЕРБ. Протестиращите са застанали в рехав строй на пътното платно.

Снимка Интернет

Демонстрацията беше организирана в социалните мрежи. „Нека единни да „почетем“, сиреч да отбележим официалния празник на управляващата Партия „ГЕРБ“ – Деня на Лъжата – 1-ви април т.г. от 19:00 ч. пред Централата на днешната партия-майка“, гласеше зовът във Фейсбук.

„Няма да приемем резултат, различен от ГЕРБ под 3-о място. Всичко останало е измама. Затова, бунт! Ако чуете, че изобщо се кани Борисов да влиза като народен представител, нямаме право да го допуснем. Всички политически сили и най-вече т.нар. опозиция от БСП – Не си мислете да правите правителство от вот, който не показва желаното на народа. Не допускайте да бъдем излъгани. МВР, не отцепвайте пилоните пред НДК, защото ще стане скандал. Направете място за протеста. Искаме да се ангажират политиците за предсрочни избори с променен Изборен кодекс. Призоваваме Радев да не дава проучвателен мандат“, обяви Дионисий, от когото днес официални се разграничиха от Българската православна църква.

„Тоя се изживява като червения поп Андрей по време на септемврийското въстание, коментираха граждани, спрели да погледат „протеста“-

Преди това друга група, включваща Мая Манолова и Арман Бабикян, бе пред Министерски съвет, а станалият известен с броенето на протестиращи продуцент и оператор Виктор Димчев, изчисли, че са 69 души.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html