събота, 4 май 2024 г.

„Volkswagen“ стресира клиентите с първоаприлска шега

VW beetle USA Flag America | Vintage volkswagen, Vintage vw, Volkswagen

Немският производител на автомобили „Volkswagen“ пусна най-голямата контролирана фейк новина,  съобщавайки, че сменя името на марката си за САЩ. Оказа се, че това е първоаприлска шега, която за ужас на „Volkswagen” изтича в медиите няколко дни по-рано, съобщи Би Би Си.

Идеята за името „VolTswagen“ е свързана с пускане на електрически автомобили на пазара.  Всичко започва, когато „Volkswagen of America“ случайно публикува съобщение към пресата за идеята на проекта. Компанията отказва да коментира доклада, а говорителят Марк Гилис многократно се прави на разсеян и не коментира дали промяната на името е маркетингов трик.

Изпълнителният директор на фирмата Скот Кох, който се призна за виновен за измама на регулаторите относно истинските нива на замърсяване от стотици хиляди дизелови превозни средства, публикува прессъобщение, в което се казва, че промяната е „публична декларация за бъдещите инвестиции на компанията в електрическите автомобили.“  каза: „Може да сменим името на фирмата, но няма да променим  това да бъдем най-добрите в производството на превозни средства.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html