събота, 4 май 2024 г.

Русофилът Малинов отново в Москва при партията на Путин

Обвиненият в шпионаж в полза на Русия и кандидат за депутат Николай Малинов, председател на движение „Русофили“ и лидер на политическа партия „Възраждане за отечеството“ Николай Малинов се срещна в Москва със зам.-председателя на Генералния съвет на партията на Владимир Путин „Единна Русия“ Андрей Климов. Двамата подписаха пътна карта за взаимодействие в близко бъдеще, която да подготви споразумение за дългосрочно партньорство.

Снимката е от интернет страницата на „Единна Русия“

Николай Малинов вече свободно може да пътува извън страната. Причината за това е, че законовият 18-месечен срок, в който прокуратурата трябва да внесе обвинителен акт в съда, е изтекъл, което автоматично сваля мярката за неотклонение на обвиняемия. От 10 март Малинов е без наложена парична гаранция и без забрана да напуска България, обясни неговият адвокат Димитър Вълчев.

В края на октомври 2019 г. съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов разреши на обвиняемия за шпионаж със забрана да напуска България председател на движение „Русофили“ Николай Малинов да пътува за Русия, където получи награда лично от президента Владимир Путин. През февруари 2020 г. Миталов получи забрана за влизане в САЩ заради сериозна корупция. Това бе обявено от тогавашния държавен секретар на САЩ Майк Помпео.

През май 2020 г. Върховният касационен съд обяви, че няма доказателства за корупция срещу Малинов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html