понеделник, 6 май 2024 г.

Наследниците на Гучи влязоха във война с Ридли Скот

Гучио Гучи е роден през 1881 г. във Флоренция, Италия. (снимка: Интернет)

Патриша Гучи, дъщеря на Алдо и племенничка на Маурицио Гучи, който беше убит от бившата си жена, обяви война на сниманата в момента сага за фамилията под режисурата на Ридли Скот “The House of Gucci”, информира „24 часа“.

Родената в Лондон през 1963 г. Патриша е трето поколение от световноизвестната династия за мода и лукс, основана от Гучо Гучи през 1921 г. Според дъщерята на Алдо Гучи, брат на убития Маурицио, баща й е представен като гангстер в лицето на Ал Пачино.

В своя публикация в социалните мрежи Патриша критикува кинопродукцията, която представя баща й „като възпълен и дребен на ръст престъпник, когато в действителност той беше висок, слаб и синеок, и беше олицетворението на елегантността, когото аплодираха крале, държавни глави и легендарни холивудски звезди”.

Ал Пачино, който играе баща й във филма, според нея е актьор, известен с ролите си на гангстери. Според наследничката на династията сценарият на филма се базира на книгата на авторка, която не се е срещала никога с баща й, и в центъра е „убийцата” Патриция Реджани и Маурицио Гучи, който е отстранил безмилостно от поста му чичо й. „Неразбираемо за мен е да ги видя как са въздигнати на Олимпа на Холивуд и от аплодирания от всички режисьор Ридли Скот”.

Скандализирана от филма е и Патриция Гучи, племенничка на Алдо Гучи, която живее във Флоренция. „Ридли Скот не е поискал никакво разрешение от семейството ни и е базирал филма си на книга, пълна с измислени факти и обиден за фамилията ни. Баба ми например е описана като слугиня, а тя е била компаньонка на гръцката кралица, а освен това е била наградена за това, че е укрила английски военни в Рим по време на войната”.

Ридли Скот снима от седмици сагата за Гучи в Милано, Рим и на езерото Комо. Ролята на Патриция Реджани, бившата жена на Маурицио Гучи, която поръчва убийството му, се играе от Лейди Гага. В самия Маурицио се превъплъщава Адам Драйвър. Ал Пачино изпълнява ролята на Алдо Гучи, брат на Маурицио.

Модният дизайнер Гучио Гучи основава фирмата Gucci във Флоренция, Италия през 1920 г. Магазинът му е известен с изработка на кожи и аксесоари.

Гучио Гучи е роден през 1881 г. във Флоренция, Италия. Той отваря първия магазин на Gucci през 1921 г. и става известен с качествени кожени изделия и фина изработка. Четиримата му синове се присъединяват към фирмата и през 1953 г. (годината, в която той умира) откриват първия отвъдморски магазин в Ню Йорк. Внукът му, Маурицио, ръководеше възкресението на фирмата през 80-те години и става президент на групата през 1989 г. След редица правни и семейни спорове, компанията беше продадена на многонационалната Investcorp през 1993 г.

В началото на 60-те години на миналия век Gucci започва да създава и дрехи, а през 1966 година специален шал с флорални мотиви е изработен за Грейс Кели – Принцесата на Монако.

Днес в Тоскана, Флоренция, съществува музей, простиращ се на площ от 1715 кв.м., в който посетителите могат да се любуват на последните колекции, създадена от модната империя, а освен това имат възможността и да се запознаят с развитието и историята на марката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html