четвъртък, 2 май 2024 г.

Христо Стоянов: Възприемам Мая Манолова като тест за психично здраве

Снимка: Уикипедия

„Гледам Мая Манолова по „Нова ТВ“ и я възприемам като тест за психично здраве. И като преамбюл към хиперинфлация… Наистина, ако някой гласува за нея и кръжеца и би трябвало веднага да бъде въдворен на лечение в Раднево… Мисля, че не изборният закон иска ремонт, а Законът за народното здраве в частта му за принудително лечение…“

Това написа във Фейсбук писателят Христо Стоянов. Поводът бе 40-минутната тв изява на лидерката на „Изправи се. Мутри вън“. Вън всяко свое второ изречение тя обръщаше въпроса и започваше да говори за Бойко Борисов, като десетки пъти повтори думата „чекмедже“. Манолова отбягваше всячески въпросите на водещия Виктор Николаев, на когото дори потърси сметка кога му е гостувал премиерът и какви въпроси задава на други участници.

Тя нямала проблем да подкрепи премиер, излъчен от „Демократична България” или от партията на Слави Трифонов.

„Разбира се, случва се, но не и избирателите“, заяви бившата омбудсманка.. Снимка Интернет.

„Никой от нас не се бори за постове. Ако аз се борех за постове, щях да съм омбудсман. Щях да си седя в омбудсманския кабинет, да имам най-високия рейтинг, да получавам висока заплата и да гледам протестите от прозореца”, обясни Манолова.

Тя разказа и за посещението си при Васил Божков през 2019 г. „Преди две години, когато се срещнах с Божков, той беше бизнесмен. Отидох там по негова покана, защото предстояха местните избори, в които се изправих сама – персонално, срещу Борисов. Отидох, за да видя какво стои срещу мен”, твърди Манолова.

Думите ѝ се различават от разказите на укриващия се в Дубай бизнесмен, според когото той ѝ е отказал търсена от нея подкрепа.

Виктор Николаев я попита дали лъже. „Разбира се, случва се, но не и избирателите. Ами налага се на човек да излъже – на приятелка, че не е качила например“, каза Манолова.

Малко по-рано в предаването тя наистина си послужи с необяснимо безсмислена лъжа – че е пропушила през 2019 след местните избори. Това не е истина, тъй като бившата социалистка бе активен пушач и по време на депутатската си кариера в БСП, припомниха нейни тогавашни съпартийци.

Ако не беше Бойко Борисов, Манолова щеше да гледа омбудсманството през крив макарон. Снимка Интернет

Друга неистина в думите и, вече често повтаряна от нея, бе че не ГЕРБ са я избрали за омбудсман. Това не отговаря на истината. Изборът ѝ за поста стана с откритата подкрепа на управляващите, които ѝ осигуриха гласовете, които не достигаха. По онова време дори не бе тайна, че именно Манолова е фаворитът на Бойко Борисов за поста.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html