петък, 19 април 2024 г.

Максим Велков, „Граждани от протеста“: Няма нищо по-важно от образованието и борбата с корупцията

 (ВИДЕО) Максим Велков: Протестирам от 2013 г. срещу мафиотското управление на Борисов

  • Г-н Велков, има 9 дни до изборите, какво е най-важното послание на коалиция „Гражданите от протеста“ към българските избиратели?
  • Най-важният, жизнеопределящият въпрос в държавата,е въпроса за просмуканите от корупция служби. Няма как службите да са пробити и начело на държавата да не е мафията. И обратно, няма как начело на държавата да стои мафия, а специалните служби да са читави. Звучи площадно, но и животът ни стана площаден. Доброто лекарство, колкото и фантастично да звучи, е да реорганизираме полиция и прокуратура, дори ако се налага те да бъдат разформировани. Това се е случвало и работи. Няма как иначе да се прочисти системата. Където пипнеш,
    където поровиш, все срещаш корупция. По цялата административна стълбица!
  • Възможно ли е това да се случи?
  • Трудно, но не и невъзможно. Опозицията кротко мълчи. Внимава да не разбуди звяра, овладял властта. У нас политическата мъгла обичайно се дели на две – едната е във властта, другата е около нея. Двете имат различни, но жизненоважно свързани функции. Ако за управляващите най-важно е да привличат пари като правят бели, за които после им се отпускат средства да ги ремонтират и възстановяват, то на опозицията важната задача е да бият тъпана отвън, та да се стяга отборът вътре. Отборът на властта. За целта внимателно се подбират кадри, които бурно акламират водещите в партията лидери и внимават да не проявят никаква несъгласувана активност, щото може да нарушат мира и равномерният поток на средствата от властта към тях да секне. Всъщност работата на партиите много прилича на обгрижването на една дойна крава. Кравата е народът а не ЕС и НАТО.
  • Кои ще са най-важните приоритети, върху които ще работите, ако влезете във властта?
  • На първо място това е образованието. Развиването на икономика, само в обслужващата сфера, създава тенденция за смазване на образованието. Инженерното и икономическото образование, този кадрови фундамент за развитие на икономиката и създаване на производствени мощности е унищожен и обществото бива лишено от възможността да се възпроизвежда. Отваря вратите за прииждане отвън на ръководни кадри чужденци. Така българите се свеждат до обикновена изпълнителска тълпа. Постепенно ще се подмени ръководната прослойка на страната от българи с чужденци. Подвластни на други нрави и обичаи. Тази тенденция трябва да се промени. Възможността да се развива предприемачеството сега и тук, е важен лост за развитието на страната.
  • Смятате ли, че изборите ще бъдат честни и какви са вашите шансове за успех?
  • Много ще е тежко. Как представяте си администрацията, която поглъща огромни пари от заплати и рушвети да се откаже от тях? Няма как това да стане. Власт се взема с пари и с кръв се пуска. Надявам се натрупания гняв на обществото. Само той ще заличи и измести от местата тези кърлежи засмукали соковете на народа. Няма път, пътечка друга няма думата е революция и друга няма.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html