събота, 4 май 2024 г.

Фетел кръсти болида си на момиче на Джеймс Бонд

Себастиан Фетел спази традицията да кръщава всеки сезон автомобилите си. Той нарече своя „Астън Мартин AMR21“ Хъни Райдър – първото момиче на прочутия филмов таен британски агент Джеймс Бонд. В много от филмите агент 007 кара различни автомобили „Астън Мартин“. Райдър е героиня от първия филм за Бонд – „Доктор Но“ от 1962 г. Изиграна е от актрисата Урсула Андрес. Фетел каза, че точно този филм е любимият му от поредицата за тайния агент. „Любим Бонд? Мисля, че Шон Конъри и да си призная, Пиърс Броснан. Това бе детството ми. Кой филм ли? Харесва ми първият от поредицата, очевидно заради Хъни Райдър“, каза четирикратният световен шампион.
Немският пилот не е притеснен преди първия кръг от новия сезон, въпреки че „Астън Мартин“ имаше известни проблеми по време на предсезонния тест. „Не смятам, че който и да е е напълно подготвен за предстоящия уикенд. Ще има много състезания, тестът бе кратък, но това е положението. Уверен съм, че ще сме в прилична позиция. Надявам се да използваме пълноценно наличното време на пистата, за да се подготвим първо за квалификацията и след това за състезанието“, каза Фетел.

Днес са първите две свободни тренировки преди неделната Гран при на Бахрейн. Двама от сътрудниците на „Астън Мартин“ пък дадоха положителни тестове за коронавирус и бяха изолирани в съответствие с протоколите за безопасност на Формула 1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html