събота, 4 май 2024 г.

Трета поредна победа за Пиронкова в Маями (видео)

Цветана Пиронкова записа трета поредна победа в Маями, за да се класира за втория кръг на Мастърс турнира след драматичен успех над 85-ата в света Марта Костюк. Първата ни ракета отново демонстрира чудесната форма, която показа в квалификациите, и напълно заслужено победи 18-годишната украинка. В следващата фаза Пиронкова ще се изправи срещу една от фаворитките – №8 Арина Сабаленка.
Костюк записа повече асове (5/1), но за сметка на това Пиронкова не направи нито една двойна грешка, докато тези на опонентката ѝ бяха цели 7. Първата ни ракета спечели значително повече точки на сервис (56/39), като освен това реализира осем от десетте си възможности за пробив, докато Костюк също оползотвори 8 брейкпойнта, но при цели 21 възможни.
В Маями ще играе и Григор Димитров, който вече направи първа тренировка на „Хард Рок Стейдиъм“. Световният №56 Камерън Нори ще бъде първият съперник на хасковлията. Британецът победи Йошихито Нишиока с 6:1, 3:6, 7:5 в мач от първия кръг на надпреварата. До момента Димитров и Нори не са се изправяли един срещу друг. Британецът е изиграл 15 мача от началото на сезона, в които е записал 9 победи.
Димитров достигна до 1/4-финал на Australian Open, като по пътя си към финалната осмица елиминира Марин Чилич, Пабло Кареньо Буста и един от големите фаворити Доминик Тийм преди да загуби в четири сета от сензацията Аслан Карацев. Миналата седмица първата ни ракета взе участие в Акапулко, където се класира на 1/4-финал, загубен от италианския талант Лоренцо Мусети.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html