събота, 4 май 2024 г.

Петев дебютира с равен начело на Босна и Хергецовина

Ивайло Петев дебютира като национален селекционер на Босна и Херцеговина с равенство. Тимът на българина завърши 2:2 при гостуването си на Финландия на старта на квалификациите за световното първенство по футбол през 2022 г. Двубоят предложи вълнуващи моменти, като всеки от двата отбора можеше да измъкне победата. През първата част Босна имаше добри възможности, но всички голове паднаха през второто полувреме. Миралем Пянич пропусна дузпа, но вкара при добавката, за да изведе гостите напред. Впоследствие Финландия обърна резултата с два гола на Теему Пуки. В края Мирослав Стеванович се разписа за 2:2.
Петев е първият чужденец, който води Босна и Херцеговина. Избирането му дойде на фона на протести от феновете срещу ръководителите на футболния съюз в страната.
Следващият мач на босненците е в събота – приятелска среща с Коста Рика, преди на 31 март отборът да приеме световния шампион Франция във втория кръг от квалификациите. „Петлите“ стартираха кампанията с изненадващо равенство 1:1 с Украйна у дома.

Всички резултати
Група 1
Португалия – Азербайджан 1:0
Сърбия – Ирландия 3:2
Група 4
Финландия – Босна и Херцеговина 2:2
Франция – Украйна 1:1
Група 5
Белгия – Уелс 3:1
Естония – Чехия 2:6
Група 7
Гибралтар – Норвегия 0:3
Латвия – Черна гора 1:2
Турция – Нидерландия 4:2
Група 8
Кипър – Словакия 0:0
Малта – Русия 1:3
Словения – Хърватия 1:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html